Fotografie de nunta - Lai si Hao

Unul dintre evenimentele cele mai asteptate din punct de vedere fotografic (si nu numai) a fost nunta lui Lai si Hao, prima nunta cu obiceiuri complet necunoscute pentru mine si pe care am fost plina de incantare sa le descopar:). A fost un eveniment complex de fotografiat, cu multe momente emotionante, atat pentru miri cat si pentru familiile si invitatii lor. Nu cred sa fi fost invitat care sa nu scape macar o lacrima atunci cand Hao si Lai si-au citit juramintele unul fata de celalalt si multumirile catre parinti.

Va prezint in cateva cuvinte obiceiurile de nunta la care am asistat si pe care le-am fotografiat, atat cat am putut intelege din simbolismul si traditia acestora, astfel incat fotografiile sa fie insotite si de explicatii :).

  • Rochia rosie (红色婚纱): Mireasa poarta o rochie rosie, care este culoarea norocului si a fericirii în cultura chineza, fiind un element traditional important.

  • Privegherea nuntii (抓阵头): Aceasta este o traditie în care prietenii si membrii familiilor celor doi fac diverse jocuri si provocari pentru a testa loialitatea si puterea cuplului, în timp ce se asigura ca mirii sunt pregatiti pentru viata de casatorie.

  • Ceaiul pentru parinti (敬茶): Cuplul ofera ceai parintilor pentru a-si arata respectul si recunostinta. Acest ritual simbolizeaza recunoasterea autoritatii si binecuvântarea din partea parintilor.

  • Ceremonia de logodna (过大礼): Aceasta ceremonie are loc înainte de nunta propriu-zisa si simbolizeaza angajamentul oficial al cuplului.

  • Banchetul de nunta (婚宴 - Hūnyàn): Un festin cu mâncaruri delicioase care este o parte esentiala a nuntii chineze. Mâncarea si bauturile sunt selectate cu grija pentru a aduce noroc si fericire.

PS: Cele patru rochii ale lui Lai m-au cucerit prin frumusetea lor 💓iar dulciurile pe care le-am primit pentru copiii nostri au fost inedite si fooooarte bine primite 😉.

ps: click pe imagine pentru vizualizare full screen

Previous
Previous

Fotografii de botez - Ruxandra

Next
Next

Fotografie de botez - Teodora